10 vecí, ktoré mám na Tebe najmenej rada (Kubko, 1 a 3/4)

ďalší príspevok do pravidelnej štvrťročnej rubriky

záchvaty hnevu – Preč je to vždy dobre naladené a pohodové bábo, čo sme mali. Teraz sa učíš zvládať vlastné emócie a s hnevom Ti to zatial veľmi nejde. Dokážeš sa vytočiť úplne do nepríčetna a vtedy už ani nevieš, čo bol ten pôvodný problém.

“Nechytaj ma, nechytaj ma!” – Keď sa naštveš a niekto sa Ťa snaží ukľudniť, toto začneš vykrikovať. Neviem, odkiaľ to máš, od nás podľa mňa nie, ale ťažko sa to počúva.

nechávanie kôrky – Tento skvelý zvyk si si priniesol z jaslí. Vyhryzieš prostriedok chleba a kôrku necháš tak.

popraskané pery a suchý fľak pod krkom – Zima Tvojej pleti zjavne veľmi neprospieva. Pod krkom sa Ti spravil červený fľak, ktorý si niekedy rozškrabávaš do krvi. Doktorka nám na to dala mastičku, trochu pomohla, ale úplne sa fľaku nevieme zbaviť. Dúfam, že aspoň na jar. A ešte šťastie, že na rozdiel od Kiky, Ty sa aspoň rád krémuješ. Pery… pery si často oblizuješ, keď máš plný nos, tak dýchaš ústami a potom ich máš úplne popraskané. (A áno, aj balzam na pery sa Ti páči.)

od Silvestra nezaspávaš sám – Zobudili Ťa ohňostroje a nejako sa to tým zase pokašľalo. Teraz už je trochu lepšie, ale ešte stále nie sme tam, kde sme boli.

nepiješ mlieko – Nevadí mi to nejako extra veľmi, lebo skoro každý deň si dáš na raňajky jogurt, jedávaš syry, tvaroh, krupicovú kašu. Doktorka potvrdila, čo som si aj myslela, že takýto príjem mliečnych záležitostí Ti stačí a že sú aj ľahšie stráviteľné, ako mlieko samotné, ale potešilo by ma, keby si si aspoň občas trochu dal.

unavený = umrnčaný – Okolo piatej, pred večerou, obzvlášť keď si sa cez deň dobre nevyspal – to je u nás hodina čarodejníc. Vtedy si ukňučaný a (doslova) zavesený na mne. A ešte ráno, keď sa Ti nechce vstávať.

krvavé fľaky – Niekedy z toho rozškrabaného hrdla, niekedy z popraskaných pier, ostávajú na plachte, na vankúši, na pyžame. Keď to bolo prvýkrát, tak som ostala úplne vyplašená. Teraz som skôr namrzená, lebo nevyzerá, že by to Tebe nejako vadilo, ale som to ja, kto sa musí postarať o tie plachty.

2 comments

  1. 1. a 6. u nas sedi uplne presne. Podla vsetkeho je Stanko na tej zurivejsej casti spektra a fakt si s tym nevieme rady. No a zaspavanie sam – to sa nam este nestalo :). Inak sme mali nejaky ekzem minuly rok v zime, potom to zmizlo az donedavna, a teraz ma zase nejaky flak pod spodnou perou. Po minulom roku si myslim, ze je to asi sezonne, tak to okrem kremovania Cetaphilom ani neriesim. Mozno aj u Kubka to tak bude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.