Dobré čí­tanie?

GoodreadsNie som veľkým fanúšikom Facebook-u, Twitter-u a podobných, ale jedna sociálna sieť ma predsalen dostala. Goodreads. Je to niečo ako tie ostatné, ibaže sa všetko točí okolo kníh.

Tak či tak som si písala zoznam kníh, ktoré sa raz chystám prečítať (smutné však je, že niekedy pred pár rokmi doňho začalo viac pribúdať, ako z neho odbúdať a dnes obsahuje niekoľko sto kníh – z nich asi len polovica sa mi podarila automaticky naimportovať do Goodreads, musím zistiť, ako tam dostať tú druhú) a ten sa dá takto o kus lepšie manažovať.

Okrem toho tam funguje výmenný obchod, keď za poštovné môžete od niekoho dostať knihu, ktorú si chcete prečítať, alebo nájsť nový domov pre knihy, ktoré už nechcete (asi skôr v rámci USA, ale možno by to išlo aj na Slovensku), diskusné fóra, nuž a aj ten sociálny aspekt – odporúčania od priateľov, ktorých “poličky” si môžete pozrieť.

A tak sa chcem spýtať, či ste už o tomto počuli, či sa vám to zdá užitočné a či by ste chceli vyskúšať? (Ak áno, tak dajte vedieť, a môžeme byť “priatelia”.)

Mne by sa veľmi páčil aj akýsi “čitateľský krúžok” – členovia raz za mesiac (?) prečítajú rovnakú (zaujímavú) knihu (ktorú si spolu viac/menej demokraticky zvolili) a potom o nej podiskutujú. Takýchto tam samozrejme už beží kopa, ale predtým, než sa do nejakého prihlásim, by som chcela zistiť, či sa mi podarí založiť nejaký s ľuďmi, ktorých poznám. Takže, ak máte niekto záujem, dajte vedieť (e-mail, komentár alebo cez goodreads).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.