Cukríky pod sukňou

Tak už sú osvadbovaní… Ajka a Andrej. Všetko dobre dopadlo, novomanželia sú už na Madeire, my naspäť v štátoch. A kto mal cukríky pod sukňou?

Celá akcia pre nás začala už v piatok, keď sme sa vybrali na Cerovú na grilovačku. To vraj majú miestni takú tradíciu, že tí, čo sa nezmestia na svadbu prídu aspoň na neformálnu opekačku deň predtým. My sme sa síce zmestili aj na svadbu, ale takéto pozvanie sme si nemohli nechať ujsť. Obzvlášť preto, že k tomu patrila aj ochutnávka koláčov (oficiálne chystanie výslužiek). Najlepšie boli griláže, ale po tom, čo som im spravila poriadnu reklamu, išli na odbyt veľmi rýchlo.

Čo sa týka grilovačky, tak tá začala zvesela na dvore aj s plynovým podpaľačom (ako vidno na prvom videu), ale potom prišla búrka a bolo treba dobroty presťahovať do pece vo vnútri. Chlapi trénovali na sobotu a mladomanželia sa už tešili.

V sobotu doobeda sa všetci skrášľovali (kaderníctvo sme okupovali pol dňa) a potom začala svadba. Nevesta krásna, jedla toľko, že sme ho nevládali pojesť (a hostia potom dostali okrem koláčových výslužiek aj výslužky s jedlom), polnočné čepčenie a zábava až do rána.

A čo tie cukríky? To Andrej nahovoril malým chalanom, že Ajka ich má pod sukňou a tak jasné, že to museli ísť preveriť. Cukríky síce nenašli, ale rodičia mali veselo, keď sa ich potom snažili vyloviť spod stolov.

Len keď tak rozmýšľam, že kedy nám hrozí najbližšia svadba, tak veru neviem… jedine, že by nás Mireček niečím prekvapil…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.