Čokoládový sunar – chcela by som, aby to bol vtip

Ale nie je. V ideálnom svete by umelé mlieka vôbec nemuseli existovať. Mamičky by veselo kojili do jedného roka a ďalej a niekedy po prvých narodeninách by začali dávať aj kravské mlieko. Tak ale nežijeme v ideálnom svete, z takých, či onakých dôvodov, sunary a iné umelé mlieka sa používajú, ale pokiaľ tomu nebránia zdravotné dôvody (čo je naozaj malé percento prípadov), aj deti odchované na umelom mlieku, môžu začať piť kravské od jedného roka. Celý trh so sunarom pre 12-36 mesačné deti je len ďalší spôsob ako z neinformovaných rodičov vytiahnuť peniaze. Toto samo o sebe je smutné.

Ale to, že sa teraz dá kúpiť aj čokoládový “sunar” je na zaplakanie.

Výrobca hovorí:

Lahodná nová chuť pre deti od 12 mesiacov s probiotikami na podporu zdravého zažívacieho traktu. Ako sa z vášho novorodenca stáva batoľa, pravdepodobne je aj vyberavejšie v tom, čo chce jesť. Teraz viac ako inokedy môže byť náročné zabezpečiť, aby dostalo všetky potrebné živiny. Preto sme vytvorili nový Enfagrow PREMIUM Chocolate with Triple Health Guard™. Obsahuje viac živín ako mlieko, Omega-3 DHA, probiotiká a má výbornú čokoládovú príchuť, ktorú si dieťa zamiluje. Takto zabezpečíte, že dostane všetky potrebné živiny po tom, čo vyrastie z novorodeneckého umelého mlieka.”

EnfagrowTu sú zložky, ktoré toto mlieko obsahuje v množstve viac ako 2%:
plnotučné mlieko
odtučnené mlieko
cukor
kakao
galactooligosacharidy
slnečnicový olej
maltodextrin

Takže v dobe, keď sa napríklad Jamie Oliver snaží dosianuť, aby mlieko podávané v školách nebolo prisladzované, keď sa všade hovorí o epidémii detskej obezity, tak príde takéto niečo. Dostaňme ich, kým sú malí, aby potom keď vyrastú, pekne papali kukuričný sirup na tisíc rôznych spôsobov…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.