Les Miserables

Hneď úvodom odkaz pre naše budúce návštevy, toto si nerobíme reklamu, len sa chceme podeliť o zážitok.

Keď sme tu totiž mali tri týždne Mišových rodičov, tak okrem návštevy turistických miest sme ich predsa nemohli pustiť domov bez toho, aby sme ich zobrali na Broadway na muzikál. Aj sme chvíľu vyberali, čo by to malo byť. Chceli sme niečo, čo má známy príbeh, lebo predsa len nie všetci hovoríme a rozumieme plynule po anglicky. Vyhrali to bedári – Les Miserables.

Bol to síce trochu nezvyk, že sme išli na predstavenie na druhú poobede (vzhľadom na naše rozhádzané pracovné dni, synchronizácia nie je úplne jednoduchá a boli sme radi, že sme našli nejaký prienik my navzájom a ešte navyše aj s divadlom), ale veľmi sa nám páčilo. Aspoň teda mne osobne – ostatní nech sa vyjadria. A pre tých, čo tam neboli, niekoľko ukážok tu.

Podobne ako pri Fantómovi opery a Pirátskej kráľovnej, aj tu sa im podarilo veľmi zaujímavo vyriešiť scénu, vrátane bojov na barikádach. Hudba bola – ako inak – naživo a mala v sebe taký marseillaisovský nádych (by ma zaujímalo, či som to dobre vyspelovala; tí čo viete po francúzsky, nezbite ma). Koniec taký ako v knižke – nepáčil sa mi už tam, mala som dojem, akoby Hugovi došla fantázia – ale celkový dojem veľmi dobrý.

Nuž, a keď sme skončili, akurát čas večere, pobrali sme sa do neďalekej thajskej reštaurácie. Ako obvykle, chlapi vsadili na istotu a baby experimentovali (moja bola tá ryba na banánovom liste a Mišova mamina si dala morské potvory).

P.S. Ja už mám aj vybraté, čo by som chcela vidieť nabudúce, len ešte musím niekoho ukecať.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.